[20 abril, 2010]

Quí més que Xavi Castillo podria desdoblar-se en un personatge que el superara en fama i reconeixement per part del públic com ara el Capità Moro de les Festes d’Alcoi?

Doncs això mateix és el que va fer els passats divendres i dissabte 17 i 18 d’abril (fent “doblete” el dissabte!!), i a les portes de les mateixes Festes de Moros i Cristians, quí millor per encetar l’espectacle que… El Capità Moro en persona!! Amb l’acompanyament de músics en directe, no li calia boato ni res per ficar-se al públic directament a la butxaca: “IEEEEEE… AIXÒ HO PAGUE JO!! ”

Tots sabiem que anàvem a veure al “chicuelo” Castillo, i ja sabiem que se’n fariem un fart de riure. El que no esperàvem és que la seva bona rel·lació amb el Capità Moro, juntament amb la seva inquietud cultural (“es que jo tinc cultura, sabeu?” va dir el Capità amb eixa veuota gens bona per a la goleta…), i a que té un bon grapat d’amics que li faran els papers protagonistes (com ara Francisco Camps, Rita Barberá i Ricardo “Ric” Costa fent de protagonista), ens acabaria portant a revisar un dels clàssics de la Literatura Universal: HAMLET, això sí, sota la direcció artística (i reservant-se un bon paper a l’obra) del Capità Moro, perqué, com ell molt bé s’encarrega de recordar-nos: AIXÒ HO PAGUE JO!!
Per cert, a Hamlet, recordareu que es diu “Algo huele a podrido en Dinamarca…”, que recorda molt a la situació que vivim, i es que “Algo huele a podrido en Valencia…”