[6 setembre, 2011]

Per tindre una visió clara del que ha ocorregut a Novelda publiquem un comunicat que ens ha remi-tit l’associació “El Rogle“. En este escrit detallen una relació dels fets ocorreguts a Novelda al voltant de la censura per part de l’ajuntament de la població al negar un espai públic per a fer una actuació de Pot de Plom.

  • 16 de Maig, l’associació El Rogle demana l’auditori del Centre Cívic presentant instància pel registre de l’ajuntament de Novelda.
  • Aproximadament un mes després, un funcionari de l’ajuntament ens confirma per trucada telefònica la reserva de l’auditori. Una semana després ens presentem a l’ajuntament per sol.licitar el permís per escrit, ja que sabem que mai el donen per escrit, però volíem curar-nos en salut. Personal de l’ajuntament ens contesta que el permisos no els donen per escrit.
  • 10 d’Agost, un altre funcionari ens telefona per dir-nos ara que hem d’anul.lar l’acte. No sap dir-nos per quin motiu.
  • 11 d’Agost, Per fí podem parlar amb el regidor de l’ajuntament i ens diu que no podem fer l’acte a l’auditori per que no pot pagar les tres-quatre hores del conserge del diumenge, en horari fora del laboral, pel deute que te l’ajuntament.
  • Dues següents setmanes: Conseguim parlar dues vegades més amb el regidor, i l’únic que conseguim es que deixe fer l’acte a un auditori a l’aire lliure, a un parc públic de considerables dimensions. Finalment li comuniquem la impossiblitat de fer-ho al parc pel risc de pluja. El Rogle fa pública la situació amb un document per escrit.
  • Dia 30 d’Agost, apareix la noticia al Diari Información. La noticia està redactada de manera més o menys correcta, ja que cap de nosaltres parlàrem amb l’Información. Imaginem que finalment al redactor li va aplegar la nostra nota, per la gent. El cas es que el dilluns el redactor va quidrar al regidor i les seues respostes eren mes o menys “coherents”. Al dia següent, 31, apareix una nova notícia al Información, on el regidor fa una nova versió dels fets, imaginem que “sugerida” per algún superior seu. Ja us informarem de noves novetats, Salutacions,

Esta es la recopilació de les noticies aparegudes als diferents mitjans de comunicació:

DIARIO INFORMACIÓN: (dia 30/08/11)

DIARIO INFORMACIÓN: (31/08/11)

EL PERIÒDIC: (dia 30/08/11, no té cap pèrdua)

NOVELDADIGITAL (rodes de premsa): REGIDOR DE CULTURA (PP): (dia 30/08/11)

EL ROGLE: (dia 02/08/11)

EL PAIS (dia 5/08/11, huí mateixa)