[3 maig, 2013]
Cartell de l'espectacle El Mono de Pot de Plom Teatre

Cartell de l’espectacle El Mono de Pot de Plom Teatre

La companyia Pot de Plom Teatre, amb Xavi Castillo al capdavant, tornem al Teatre Micalet amb la estrena del nou espectacle: El Mono. Del 15 de maig al 9 de juny es podrà gaudir d’aquest nou monòleg, que es separa lleugerament de l’estructura de anteriors espectacles, com serien el Hamlet? Això ho pague jo! o el més recent Xavi Castillo: Veriueu-ho, però sense deixar de costat l’actualitat social i política que ens envolta, i que sempre marca el caràcter dels nostres espectacles. Més semblant a altres treballs de la companyia, com el València Zombi o els primers monòlegs Pànic al Centenari i Jordiet Contraataca, El Mono barretja la ciència-ficció i les aventures, amb una dosi de intriga i tot açò adreçat amb la sàtira i el humor habitual de la companyia.

L’oritge d’aquesta història va ser un bon dia, quan la gent de Pot de Plom se n’adonarem de que, amb la excusa de la crisi, tot estava tornat cap arrere a corre-cuita i quasi sense adonar-se. Retallades en tots el àmbits: educació, sanitat, investigació, ajudes socials, dependència… Cada cop en tenim més obligacions i menys drets com a ciutadans, la situació laborar es sembla cada vegada més a la dels nostres avis o besàvis; i els polítics, com si foren senyors feudals, mai han de pagar per les seues responsabilitats i errors. Estarà patint la societat sencera una regressió evolutiva? La gent, cada vegada més cabrejada e indignada, anem ensalvatgint-se: suïcidis, còctels molotov, setge al Congrés… Fins i tot, un home no fa molts dies en Italia, desesperat per la seua situació, va tractar de disparar contra els polítics. Què està passant? Els mitjans de comunicació, pagats per el poder, manipulen la informació al seu gust. Manipularan les nostres ments d’alguna altra manera de la qual no estem assabentats? On anirà a parar tot açò? Pot anar-se’ls de les mans, tota aquesta empastrà, als poderosos que ens governen? Ha patit algun tipus de mutació genètica Mariano Rajoy i per això no pot aparèixer públicament, només a través de les televisions de plasma?

Tal i com és la nostra faena, ràpidament el equip de Pot de Plom es posarem a “veriuar” totes aquestes qüestions. I les conclusions van ser desoladores. Estem vivint una gran mentida, i per a conèixer l’autèntica veritat de allò que està passant, l’única opció és vindre al Teatre Micalet per tal que us ho contem. Podeu veure El Mono del dia 15 de maig al 9 de juny, en horari de dimecres a divendres a les 20h, dissabte a les 19h i diumenge a les 20h. Les entrades es poden comprar a entradas.com o a la taquilla del teatre un hora abans de cada funció. Per a més informació, visiteu la pàgina web del teatre i esteu atents a les xarxes socials.

Tota la història va començar amb un escrache… si voleu saber on ha arribat a parar, us esperem al Teatre Micalet.