[18 febrer, 2015]

Unpai¦üsderondalles4El dimecres 18 de febrer a les 19 hores, a través de la web www.unpaisdellibre.com, estrenem la tercera temporada d’Un País de Llibre, l’espai televisiu que pretén acostar als espectadors els llibres valencians i en valencià. Aquesta nova temporada presenta moltes novetats i, sobretot, un nou concepte de programa: aprofundir en el món de les rondalles valencianes. Segons ha explicat l’actor Xavi Castillo, conductor d’aquesta nova temporada, “amb aquesta versió d’Un País de Llibre apostem per la recuperació i difusió de la tradició oral del Pais Valencià. Es tracta d’una proposta didàctica, lúdica, participativa, entretinguda i orientada al foment de la lectura en valencia”.

Un País de Llibre és una producció de Barret Films i Pot de Plom i compta amb la col·laboració de l’Associació d’Editors del País Valencià, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Escola Valenciana.

Entre els objectius d’aquesta nova temporada també hi destaca la voluntat de potenciar l’alfabetització i didàctica audiovisual. En aquest sentit, en el programa tindran cabuda tots els membres de la comunitat educativa, des de l’alumnat més menut, fins als professors i mares i pares. Amb un plató de televisió itinerant, l’equip d’Un País de Llibre viatjarà per les comarques del País Valencià a la recerca de la nostra tradició oral. Comptarem amb uns presentadors de luxe, els propis xiquets i xiquetes, i la presència d’un conductor de luxe, l’actor Xavi Castillo. Junts, entrevistaran una persona especialitzada en la tradició oral, que els explicarà una rondalla de la comarca, els seus orígens i altres curiositats sobre les tradicions. D’altra banda, diferents reportatges i seccions promocionaran i recomanaran llibres per als més menuts.

Cada programa es tancarà amb la rondalla narrada pel propi Xavi Castillo i interpretada pels xiquets i xiquetes. Un País de Llibre, tercera temporada, és un format de 30 minuts on participen escoles de diferents ciutats del País Valencià i on es promocionaran llibres per a públic infantil en valencià, a més d’una rondalla de la comarca protagonista del capítol. Entre les novetats del programa, destaca una secció sobre Enric Soler i Godes, on podrem aprendre sobre la vida i obra d’aquest pedagog i on els xiquets faran uns curtmetratges en stopmotion adaptant contes escrits pels xiquets als facsímils de Sembra, l’any 1936 als facsímils. Aquesta secció serà possible gràcies al patrocini i col·laboració de la Fundació Càtedra Enric Soler i Godes.