[5 març, 2013]

foto-astronautaMolt del nostre públic ha arribat a Pot de Plom en una etapa on personatges com el Capità Moro d’Alcoi, la Rita o altres personatges polítics ja estaven completament consolidats. Però de on va sorgir tot açò? Per a tot aquest públic més nou i per als seguidors més fidels i nostàlgics (que encara recorden Jordiet), hem decidit recuperar per al Teatre Micalet, els primers monòlegs de Xavi Castillo i la companyia Pot de Plom.

El personatge principal d’aquests dos monòlegs que recuperem era un xiquet d’Alcoi nomenat Jordiet, i les seues barrabassades. Es tracta de històries d’aventures, no tan basades en la línia d’actualitat política i social que ara portem a la companyia, però sense deixar de costat el tipus d’humor que ha marcat sempre la trajectòria de Pot de Plom.

El dia 10 d’abril, a les 20h oferirem al Teatre Micalet l’espectacle Pànic al Centenari, el primer monòleg de Xavi Castillo presentat a finals de l’any 1995. Jordiet Llopis, com hem dit abans, és el protagonista d’aquesta història basada en les pel·lícules de catàstrofes dels anys 70, al estil de “El Coloso en Llamas”.  Pànic al Centenari tracta d’un hipotètic incendi en un grup de habitatges de protecció oficial (a la plaça del Centenari d’Alcoi), que provoca un torrent de situacions còmiques i absurdes i l’aparició de mil i un personatges.

Seguidament, el següent dimecres, dia 17 d’abril, recuperarem Jordiet Contrataca, una història aquesta vegada semblant a un gran tebeo de ciència-ficció. Amb Jordiet Llopís altra vegada com a fil conductor, el públic podrà vorà a través del temps, bèsties radioactives, la humanitat sencera assetjada per “aliens” sanguinaris, bases espacials amb científics bojos, i fins i tot, un Belem paramilitar. Com a curiositat, dir que a aquest monòleg apareix per primera vegada un personatge ja clàssic de Pot de Plom com el Capità Moro d’Alcoi i la seua frase “Això ho pague jo!”.

Tant si ja veiéreu algun d’aquest monòlegs a la seua època, com si haveu conegut la companyia en una etapa posterior, o no haveu vist mai a Xavi Castillo, us assegurem una bona estona de riures, situacions còmiques i surrealistes, personatges esperpèntics… Els dies 10 i 17 d’abril al Teatre Micalet de València, a les 20h. Per a més informació i venta d’entrades, podeu visitar la web www.teatremicalet.org. Us esperem!