[3 març, 2009]
Samuel i Xavi presentant el documental

Samuel i Xavi en un moment de la presentació

El darrer dilluns, 2 de març, va tindre lloc al “Teatro de los Manantiales” la presentació del documental dirigit per Samuel Domingo i produït per La madre del cordero films titolat “El Papa de Xavi”. A la presentació va acudir nombrosa gent, entre amics, colaboradors i companys. Samuel i Xavi presentaren el documental destacant i fent broma pel temps que ha tardat en acabar-lo, encara que després de la projecció s’enten la quantitat de treball i dedicació que ha necessitat Samuel per donar forma a un documental que partia de més de vint hores gravades i que s’han sintetitzat en 50 minuts.

“El Papa de Xavi” és un treball que reflexiona sobre la visita del Papa a València i tot allò que envolta aquest esdeveniment: el merchandising, el fanatisme religiós, la invasió de València per part dels pelegrins, el tractament mediàtic i el dispendi que ha suposat per als valencians.

La narració està articulada al voltant de la figura de Xavi Castillo, que, atònit, assisteix a l’esdeveniment barrejat entre els milers de pelegrins disposats a donar-li la benvinguda al pontífex. Mesos després, aquesta experiència donarà lloc a un espectacle on Xavi conta la seva particular visió d’aquesta experiència. Al documental també donen la seva opinió Leo Bassi i un catedràtic de Teologia al voltant de la llibertat d’expressió i la intolerància religiosa.

Samuel Domingo aporta la seua mirada amb inteligència i sentit de l’humor, mostrant-nos uns esdeveniments sense intervindre ni pendre part, però deixant ben clar el missatge de la seua mirada.

Desitgem que tinga sort amb aquest treball i promte veurem en Pot de Plom TV. un resum de aquest documental.