[8 juliol, 2010]

emergent

Avui actua Xavi Castillo al “Emergent“, Festival de Arts Escèniques del Gironès. L’espectacle que tindra lloc a les 22:30 h. en Girona serà l’Especial Xavi Castillo.

El Festival Emergent es una proposta per garantir una programació d’arts escèniques de caire alternatiu, dinàmica, jove, propera, fresca i suggerent. Un festival que proposa sorprendre constantment l’espectador amb una ràpida successió d’actuacions de diversos gèneres en una nit a l’aire lliure. A més es una iniciativa, totalment gratuïta, que ocupa durant les nits d’estiu les places dels pobles recuperant el paper de les arts escèniques a l’aire lliure. Ofereix una programació, que impulsa i anima els nous creadors, oferint-los un espai on presentar les seves propostes. Es, per tant, una programació, que combina aquests artistes emergents amb d’altres de més renom amb un format que potencia el dialeg dels artistes amb els públics, en un ambient relaxat i proper.

La primera edició del Festival vàren ser dues nits a Salt amb disset artistes i enguany ja són set nits en set pobles diferents i amb la participació de trenta cinc artistes. L’emergent ha aconseguit, en aquestes cinc edicions, crear un ambient de “festa cultural”, fugir de la rigidesa d’aquesta mena de manifestacions escèniques i recuperar la funció social de les arts. Això ha estat possible gràcies al Consell Comarcal del Gironès, a tota la colla de l’Associació Fringe, a tots els ajuntaments que hi han participat, a la Diputuació de Girona, a tots els col·laboradors, a la fidelitat del públic, i sobretot, sobretot als artistes, que des de la primera edició han cregut i s’han implicat en l’Emergent.