[25 juny, 2010]

Portada de la Cartelera Turia

Com en edicions anteriors, enguany torna a actuar Xavi Castillo en la gala de entrega dels XIX Premis Túria 2010. L’acte tindrà lloc el dissabte 3 de juliol, a les 21’45 h., en el Auditori Casa de Cultura de Burjassot.

No faltaran a la cita els ja veterans presentadors Tonino i Juanjo de la Iglesia, mentres que els periodistes Manuel S. Jardí i Emili Piera, realitzaran un resum del Mundial de Futbol que esta celebrant-se en Sudáfrica. Coincidint amb el 50 aniversari de que Alfred Hitchock estrenara Psicosis i 20 anys després de la seua mort, s’ha utilitzat la seua inconfundible imatge per al cartell de aquesta edició. En el extra que editara La Cartelera Túria per motiu dels premis, s’inclourant tickets-invitació per assistir gratuïtament a les sessions cinematogràfiques amb les millors pel.licules de 2009, aquest any en els cines Babel, per el tancament dels Albatros, així com la Gala en Burjassot. Es mantenen els guardons a la Millor Pel.lícula Espanyola i Estrangera. Entre els premiats d’aquesta edició cal ressaltar el Premi a “Celda 211″ de Daniel Monzón per la millor pel.lícula espanyola, “Si la cosa funciona”, de Woody Allen per millor pel.lícula estrangera, Carlos Saura Premio Especial Cine, Jordi Mollá per millor actor espanyol i l’homenatge a Santiago Carrillo.

Xavi Castillo farà mostra del seu característic humor per on desfilaran els habituals personatges com el Capità moro, Rita, Camps, Alfonso Rus… en un sketch especial titulat “Exposició Alternativa als Premis Túria: “Per ofrenar noves glòries a Espanya!!